Bespaar verdien rubriek

In deze rubriek wil ik proberen om iets te verdienen door te bezuinigen op materiaalkosten. Waar moet je dan aandenken. Wanneer je bijvoorbeeld een tafel wilt maken, is jouw eerste verdienste de kosten op hout, schroeven, lijm, verf etc.

Stel dat je 30 meter hout nodig hebt, 1 doosje schroeven, 1 tube lijm en 1 blik verf van 750 milliliter. Steigerhout, wat ongeveer 3 tot 3.50 euro kost de meter. Schroeven 4 euro, Lijm 10 en verf plusminus 15 euro dan zit je al snel op ongeveer 130.

Wat nou als je 100 meter nodig bent?

Op internet kun je alles bestellen, dus ook hout. In mijn geval moest ik dus 100 meter hout hebben. Op zo’n groot aantal betaal je slechts rond de 2.00 de meter. Dit is ook nog eens inclusief btw. Uiteraard komen hier dan vervoerskosten overheen, maar dan nog ben je voordeliger uit.

Zo ook op schroeven. 1 doosje schroeven (200 stuks) 4 x 40 Torx kost bij mij in de buurt 4.20. Als ik deze zelfde schroeven op internet bestel betaal ik 2.78.  Per 1000 nog maar 12.52! Bespaar en verdien 8 euro. Ditzelfde geldt voor de andere benodigdheden.

Bespaar en verdien nog meer

Nou begrijp ik dat niet iedereen 100 meter hout nodig heeft en als je dit niet ergens kunt opslaan, dan moet je dit ook zeker niet doen. Toen de stapel gearriveerd was, schrok ik wel even van waar moet dit allemaal naar toe, kan ik dit allemaal kwijt.

Wij wilden 1 wand in de huiskamer beplakt hebben, in de keuken steigerhouten kastjes met daarboven 2 lange planken en een kleine boekenkast.

Door deze zuinigheid ontstaan bij mij vaak ideeën. Toen wij de laminaat vloer gelegd hadden en de houten wand geplaatst was, bedacht ik het volgende. Stroken van 4 centimeter uit een steigerhouten plank gezaagd.

De achterkant ingefreesd  zodat je bestaande opstaande plinten niet meer ziet. Ik bespaarde die dure plakplinten, die te allen tijde weer losgaan, en tevens geeft dit een hele mooie uitstraling. Misschien heeft u ook nog iets aan de volgende artikelen

Besparen op boodschappen

“Bezuinigen op je telefoonkosten”

“Essent en Budgetenergie”

“Geld besparen volgens pa”

 “Geld sparen voor later”

“Hoe bijverdienen door bezuinigen”

“Terugkeren naar de homepagina”