Persoonlijke lening

De persoonlijke lening bestaat nu ongeveer 50 jaar in Nederland en deze vorm is uitgegroeid tot een populaire vorm van consumptief lenen. We zien de persoonlijke lening vaak terugkomen bij de aanschaf van een auto, caravan of boot maar het geld kan ook gebruikt worden voor kleinere uitgaven.

Bij de persoonlijke lening wordt het geld door de geldverstrekker in een keer uitgekeerd en het grote voordeel van een persoonlijke lening is het feit dat je zelf kunt bepalen hoe deze lening gaat verlopen.

U kunt bijvoorbeeld zelf de looptijd van de lening bepalen. Kiest voor een langere looptijd dan levert dit u een lagere maandlast op. Kiest u voor een kortere looptijd dan zullen de maandlasten van uw persoonlijke lening hoger uit gaan vallen. Snel goedkoop geld lenen kunt u realiseren met bijvoorbeeld een goedkope persoonlijke lening met een lage rente!

Kiezen voor een persoonlijke lening?

U kunt kiezen voor een persoonlijke lening wanneer u een relatief grote uitgave moet gaan doen zoals bijvoorbeeld een nieuwe auto! Echter een persoonlijke lening is ook een optie als u een nieuwe keuken wilt hebben maar uw hypotheekverstrekker wil geen extra hypotheek verstrekken. Zo ziet u dat met een persoonlijke lening er voldoende keuzemogelijkheden zijn.

 

Looptijd van een persoonlijke lening

U heeft zelf een bepalende stem in de looptijd van een persoonlijke lening. Een persoonlijke lening is een aflopend krediet met een vaste einddatum die u zelf vast kunt stellen. Het maandbedrag dat dan ook gedurende de looptijd van de lening vast staat bestaat uit een gedeelte aan rentevergoeding en voor een gedeelte aan aflossing.

Het is uiteraard mogelijk om gedurende de looptijd extra af te lossen maar in tegenstelling tot een doorlopend krediet bent u dan meestal wel een boete verschuldigd aan de geldverstrekker. Houdt u er ook rekening mee dat u kijkt naar de economische looptijd en de afschrijving van het product dat u wilt gaan kopen, het is natuurlijk niet verstandig een lening van 10 jaar te nemen op een auto die nog een levensduur heeft van 5 jaar.