Hoe bijverdienen door bezuinigen

Het zou mooi zijn als je op een ludieke en leuke manier, wat zou kunnen bijverdienen. Als je dit ook nog eens met je partner kunt doen, dan zou mijn droom helemaal uitkomen. Waar moet je dan aan denken en hoe kom je aan een gezamenlijk iets.

‘s Morgens begint onze dag met een bak koffie en als we dan samen op de bank zitten stellen we elkaar de vraag: Wat zou jíj nou graag nog eens willen doen? Mij lijkt bloemschikken leuk of een vintage winkel beginnen, zegt mijn vrouw. Mijn gedachte gaat uit naar broodjes verkopen, misschien iets in de houtbewerking waar ik goed in ben?

En vervolgens gebeurt er dan weer niets. Wij hebben nu een ultimatum gesteld van twee maanden. In juni gaan we korte metten maken en komen we met een besluit. Tot die tijd noteer ik de voor en tegens. Maak simpelweg twee kolommen met een datum erbij en bespreek deze bijvoorbeeld elke week.

Een ondernemingsplan maken?

Even over wat de andere helft graag wil is bloemschikken. Zij vindt het leuk om te knutselen en hier misschien een betaalde hobby van te maken. Hoe ga je dan beginnen. Moet je dan eerst een cursus volgen en maak je dan een ondernemingsplan? Elke keer dat soort vragen maakt je dan weer besluiteloos. Hoe nou verder.

In een eerder artikel “Besparen volgens mijn pa” liet ik je zien hoe je mogelijk in je dagelijkse leven kunt besparen op je huishoud kosten. Wij gebruiken dit nog steeds om steeds weer iets aan de kant te kunnen zetten voor leuke dingen.

Ik moet bekennen dat mijn vrouw er bijna nog meer mee bezig is dan mij zo langzamerhand haha. Ze doet me steeds weer versteld staan. Een lamp komt ze dan mee thuis. Bij de Action nog geen 4 euro, elders bijna 10! Echt gewoon precies dezelfde.

Goed gedaan pop, zeg ik dan. Eerder kwam ik er ook al eens achter dat de H2 en H4 lampjes voor een auto, behoorlijk goedkoper zijn dan bij een pompstation of garage. Wanneer je dit dan ook nog zelf plaatst is dit ook weer een besparing.