Wat is BKR

Plaatje wat is bkrWat is BKR. BKR staat voor Bureau Krediet Registratie en registreert al uw leningen. BKR is gevestigd in Gelderland in het plaatsje Tiel. Als u geld wilt lenen bij een bank, zal deze geldverstrekker u controleren bij de BKR of er persoonlijke leningen openstaan of dat u misschien rood staat. Alles wordt na gelopen en gecheckt. Hypotheek achterstand staat normaal gesproken niet geregistreerd behalve als u een langdurige achterstand van meer dan 4 maanden heeft. Mocht dit het geval zijn dan kunt u er zeker van uit gaan dat een geldschieter géén lening met u zal afsluiten. Misschien niet leuk, maar een stok achter de deur als BKR betekend natuurlijk een goede zaak. Zij zorgen er toch voor dat u niet in een negatieve spiraal belandt.

Kan ik geld lenen voorkomen?

Geld lenen met BKR registratie of codering

Bij het BKR ben je bekend als je een limiet op je betaalrekening of creditcard hebt, als je een persoonlijke lening of een doorlopend krediet hebt afgesloten. Ook als je bijvoorbeeld bij een grote thuiswinkel organisatie een uitgestelde betaling hebt lopen. De verstrekker van de lening meldt zodra u een krediet hebt afgesloten alle gegevens van de overeenkomst aan het BKR te Tiel. Deze meldingsplicht van de kredietverstrekker aan het BKR is wettelijk verplicht. Dit geldt ook in België en Duitsland. Ook hier geldt weer dat u zich het beste kunt laten informeren op http://nl.wikipedia.org/wiki/Bureau_Krediet_Registratie. Zo ziet u in één oogopslag waar u aan toe bent.

Niet geregistreerd bij BKR

Wat niet geregistreerd staat bij BKR zijn bijvoorbeeld leningen bij een familielid, betalingsachterstand van huur of een energieleverancier en studie schulden. Er zijn instanties die er voor kunnen zorgen dat uw BKR-registratie teniet gedaan wordt, maar of dit verstandig is? Uit onderzoek blijkt dat mensen veel te veel geld lenen en dus langdurig aan een contract vastzitten. Te bedenken dat je ongeveer 7 tot 9% extra terug moet betalen aan rente op uw lening. Dus als u om wat voor reden toch een lening wilt afsluiten, leen dan niet meer dan nodig! Lenen kost gewoonweg veel geld. Als u dus een rijke oom heeft leen dan geld bij hem. Het voordeel is dat u dit renteloos kunt doen.

Contact wat is bkr

Als u vragen heeft of eventuele klachten dan kunt u terecht bij het Bureau Krediet Registratie (BKR).

Dit kunt u doen op 4 mogelijke manieren.

  • Via een invulformulier op de site
  • Telefonisch (Consumentendesk)
  • Per brief
  • Per fax

Dodewaardlaan 1

Postbus 6080

4000 HB Tiel

Tel: 0900-2578435

Fax : 0344-634973

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *