Snel geld lenen

Snel geld lenen

 

Snel geld lenen, de manier om schulden  in te lossen of om iets groots aan te schaffen. Waarom snel geld lenen als dit niet nodig is. Er zijn een legio aan websites die gratis etaleren hoe u juist niet hoeft te lenen, althans minder dan nodig. Als u een hypotheek afsluit, waarvan u maar net aan uw verplichting kunt voldoen, houdt u niets over om andere leuke dingen te doen of om iets ruimer van te kunnen leven.

Een bank wil slechts afgelost worden, of u dit nu makkelijk kunt opbrengen of niet. Dus of u die € 1.000,00  per maand nou wel of niet kunt betalen zo blijkt uit dit waargebeurd verhaal. Meneer B die  een te hoge hypotheek afsloot en daar een aflosvrije lening bij moest nemen omdat hij de maandelijkse kosten niet kon vereffenen. Triest te vermelden, dat na bijna 20 jaar nog dezelfde restschuld overbleef. Zorgplicht is ver te zoeken bij deze grote bank. Heeft u extra geld nodig:

Snel geld lenen vermijden

Snel geld lenen door te inventariseren wat alle uitgaven en eventuele calamiteiten zullen zijn is erg moeilijk in te schatten en een grote opgave. Snel geld lenen is een optie, maar toch zal blijken als hier een paar uur aan besteed wordt, hier tientallen euro’s bespaard kunnen worden, wat tevens inhoudt dat dit bedrag al niet meer geleend hoeft te worden. Simpel maar waar! Bovenstaand praktijkvoorbeeld over snel geld lenen laat zien hoe het zeker niet moet.

Hier komen een aantal essentiële zaken naar voren zoals bezuinigingen en besparen, die voor iedereen van toepassing zijn. Door veel te lezen en ervaringen op te doen van anderen ben ik tot een aardig rijtje gekomen, al zeg ik het zelf. Elke keer als er zich weer een nieuwe optie zich voordient om het lenen te vermijden, dan zal ik deze toevoegen op mijn site. U bent tot niets verplicht, doch hier valt geld op te verdienen. Voorkomen is altijd nog beter dan genezen.


Hoe kan je toch geld lenen met bkr registratie?

Ondanks een negatieve bkr registratie zijn er toch wel degelijk mogelijkheden om geld te lenen. Het is alleen wel een stuk lastiger gemaakt door de strenge regelgeving.

Allereerst is het natuurlijk heel verstandig om te kijken of er een oplossing waarbij je niet hoeft te lenen. Maar als dit niet het geval is kun je creatief gaan bedenken wat er wel mogelijk is om geld lenen met bkr registratie mogelijk te maken.

Bij het BKR ben je bekend als je bijvoorbeeld een limiet op je betaalrekening of creditcard hebt, als je bijvoorbeeld een persoonlijke lening of een doorlopend krediet hebt afgesloten of als je bijvoorbeeld bij bijvoorbeeld een grote thuiswinkel organisatie een uitgestelde betaling hebt lopen. De verstrekker van de lening meldt zodra u een krediet hebt afgesloten alle gegevens van de overeenkomst aan het BKR te Tiel. Deze meldingsplicht van de kredietverstrekker aan het BKR is wettelijk verplicht. Dit geldt bijvoorbeeld ook in België en Duitsland. Wanneer je dan ook geld hebt geleend dan wordt dit automatisch door de geldverstrekker doorgegeven aan het BKR. Het BKR zorgt dan voor de inschrijving in het register.

Ook een manier om goedkoper te lenen

Wanneer u geld wilt lenen zonder bkr registratie dan is de beste oplossing, denk ik, om van familie te lenen. U kunt afspreken om dit over een langere periode uit te spreiden. Ook kunt u onderhandelen over de rentevergoeding. Dit kan natuurlijk lucratief zijn voor beide partijen. Eén ding is duidelijk dit is altijd een betere oplossing dan een lening af te sluiten bij een bank of andere financiële instelling. Wel is het verstandig om dit schriftelijk vast te stellen, door bijvoorbeeld in een onderhandse akte dit vast te leggen. Een paar regels is al voldoende. Op deze wijze voorkomt u eventuele onduidelijkheden en problemen.

Geld lenen voor hypotheek

Een laag rentepercentage levert u niet automatisch de laagst mogelijke maandlasten op. Bij de keuze van uw hypotheek spelen ook andere elementen een rol. Denk aan bijvoorbeeld:

Rente
Het principe van een hypotheek is duidelijk: u leent geld en daarvoor gaat u een rente betalen. Een laag rentepercentage is natuurlijk heel mooi, maar er zijn meer zaken waar u rekening mee moet houden! Wees dus heel alert op de rentestijging en de gevolgen hiervan. Laat u gratis voorlichten, want geld lenen kost al genoeg!

Voorwaarden
Kijk vooral ook goed naar de bijbehorende voorwaarden van de hypotheek die je wilt. Een belangrijke vraag is uiteraard: heeft u met alleen een laag rentetarief wel de mogelijkheden en vrijheid om te gaan verhuizen of een tweede hypotheek op te nemen?

Verzekeringspremie wat voor verzekering
Vaak wordt een hypotheek gekoppeld aan een verzekering tegen bijvoorbeeld het overlijden, denk dan aan een overlijdensrisicoverzekering. Kijk goed naar wat die verzekeringen per maand gaan kosten en hoeveel dekking u uiteindelijk nodig heeft als er is wat gebeurt.

Geld lenen maar waar?

Als u dan toch geld moet lenen waar kunt u dit dan het beste doen en welke leningsvorm past het beste bij u. Ga naar uw eigen vertrouwde bank en laat u deugdelijk informeren. Neem iemand mee, 2 weten uiteindelijk meer dan 1. Zet, vóór u een afspraak maakt, zoveel mogelijk vragen op papier.

  • Hoeveel kan ik lenen
  • Wat moet ik maandelijks terugbetalen
  • Wanneer ben ik er van af
  • Wat voor soort lening past bij mij
  • Kan ik het geleende bedrag eerder aflossen
  • Als ik krap zit kan ik dan een maand overslaan
  • Zitten hier dan kosten aan verbonden
  • Hoeveel  rente moet ik betalen
  • Wie is mijn directe tussenpersoon

Gewoonweg een paar vragen die van belang kunnen zijn voor het maken van de juiste beslissing. Geld lenen is niet een alledaagse bezigheid. Ga hier rustig voor zitten, vragen stellen kost niets. Ook na zo’n gesprek komen er vaak meer vragen naar boven drijven. Leg ook dit gelijk vast en maak dit bespreekbaar in een eventueel vervolggesprek of neem direct contact op met uw tussenpersoon.  Waar u een antwoord op heeft  gekregen, waar u tevreden over bent, van uw bank vinkt u af.

Dan nog dit: dit is een puur informatief artikel. Reacties en vragen kunnen echter geplaatst worden in “Blogposts” Hoe? Zie “Contact”. Bedankt voor het lezen en een reactie wordt zeer gewaardeerd zodat anderen hier lering uit kunnen trekken.