Hoeveel kan ik maandelijks aflossen?

Hoeveel kan ik maandelijks aflossen?

Hoeveel je maandelijks aflossen moet, hangt natuurlijk van een aantal factoren af.

  • Hoeveel wil je lenen
  • Hoeveel rente moet je betalen
  • Over welke periode moet je dit terug betalen

Hierna is het zaak om voor jezelf te bepalen hoeveel je kunt missen. Ik zou dit doen met enige armslag. Voorkom negatief staan want dit kost ook weer geld en dit zou zonde zijn. Stel dat je 600 euro leent en je mag dit verspreiden over zes maanden, dan is dit geen moeilijke rekensom. Gewoon elke maand 100 euro zou je zeggen. Echter dien je ook nog rente te betalen. Deze interest bepaalt dus de hoogte van terugbetaling.

Lukt je dit niet in de afgesproken tijd dan moet je nog een extra bedrag hier bovenop betalen. Kijk dus scherp in je portemonnee wat je gemakkelijk kunt missen.

Lenen van familie of kennissen

Het voordeel van het lenen van familie, particulier of kennissen is dat je hier geen rente over hoeft te betalen. Je kunt ook nog afspreken, dat je dit over een langere periode verspreiden kunt. Het is verstandig dat je iets op papier zet om later geen misverstanden kunnen ontstaan. Dit heeft dus niets te maken, met dat je elkaar niet vertrouwd.

 

Extra aflossing

Als je extra wilt aflossen mag dit uiteraard. Bepaal het gewenste bedrag dat u extra af wilt lossen en noteer dit in je boekhouding, De maand daarop kan u dit dan weer in mindering brengen. Dit is niet verplicht. In de derde maand kan je dan gewoon weer verder gaan op het oude bepaalde bedrag. Als het helemaal meezit mag je ook de totale som in 1 keer aflossen. Dit is de kortste klap en de meest voordeligste. Hoe sneller hoe beter.

 

Als je een lening wilt oversluiten

Voordat je tot stappen over gaat kun je het volgende artikel nog lezen. Lening oversluiten. Wanneer je dan echt hebt besloten om een lening af te sluiten wil ik je nog één tip meegeven. Geld lenen kost geld en je kunt niet meer terug als je hebt ondertekend. Ook een BKR registratie kan nog invloed hebben om het te lenen bedrag.