Direct geld lenen

dgltest
Lenen niet zonder gevolgen

Om direct geld te lenen dient u zich eerst af te vragen welke soort lening u wilt. Een flitskrediet, minikrediet of minilening is een mogelijkheid. Dit is een lening van 20 tot 30 dagen. Een persoonlijke lening of een doorlopend krediet loopt over een langere periode en andere rentetarieven. Veilig en vaak duidelijker is om direct naar een bank toe te stappen om zo een goede uitleg te krijgen van uw persoonlijke wensen.

Dus als u geen zin heeft om alles zelf uit te zoeken en zich wilt verdiepen in de hele materie, dan is dit zeker een optie. Zo heeft u direct op papier hoeveel u maandelijks en over welke periode u het te lenen bedrag dient terug te betalen. De voor-, en nadelen kunnen 1 op 1 zo besproken worden. Thuis kunt u alles nog eens rustig doorlezen om zo eventuele vragen in een vervolggesprek kenbaar te maken.

Heel veel mensen in Nederland hebben een negatieve bkr registratie! Een negatieve registratie kan ontstaan doordat zij in het verleden te maken hebben gehad met bijvoorbeeld betalingsachterstanden. De geldverstrekker of de bank die destijds de lening onder zich had, heeft dit dan gemeld bij het bkr in Tiel.

Het bkr zet dan een achterstandscodering op de lening en die komt 5 jaar lang weer tevoorschijn als een andere geldverstrekker waar de desbetreffende persoon een lening of krediet heeft aangevraagd een nieuwe toetsing gaat doen. Geld lenen met bkr registratie is dan ook bijna onmogelijk tenzij de termijn van 5 jaar is verstreken.

Wat registreert het bkr precies

Lees hier meer over wat het bkr allemaal bij gaat houden over de lening die jij gaat afsluiten en welke coderingen er allemaal nog meer kunnen ontstaan. Wil jij zeker weten of jij wel of niet een bkr registratie hebt dan kun je dit aanvragen. Hoe je dit kunt gaan aanvragen kun je rustig op hun site bekijken. Als je verstandig bent, begin je met deze stap.

Direct geld lenen kan echter ook online. Dit lijkt een snellere manier, omdat u dit thuis kunt doen, maar dit vergt wel wat meer energie en tijd. Vele aanbieders, geldverstrekkers, bieden hun diensten op internet aan. Scherpe rentetarieven worden aangeboden. Tot een bepaalde hoogte wordt soms geen rente gevraagd. Tot een bedrag van 500 euro, maar soms ook hoger. Leen niet meer dan nodig en let hier dus goed op. Geld lenen kost geld, dus hier valt op te besparen.

Direct geld lenen zonder BKR

Direct geld lenen kan ook zonder BKR registratie, in ieder geval tot op zekere hoogte. Als u al een lening heeft, staat dit geregistreerd bij de BKR en kan gevolgen hebben voor een tweede persoonlijke lening. Laat u dus goed informeren en voorkom dat u later voor verrassingen komt te staan.

Het kan dus negatieve gevolgen met zich meebrengen,  als u geregistreerd staat. Als u kredietwaardig bent en aangetoond heeft dat u het geleende bedrag binnen afgesproken termijn heeft afbetaald, zal een bankinstelling zeker een volgende keer u weer direct geld lenen. Te laat afbetalen heeft wel gevolgen. Voor elke dag dat de einddatum wordt overschreden zal een kleine vergoeding worden gevraagd.
Lening oversluiten

Als u verschillende aanbieders met elkaar vergeleken heeft, voor u de meest geschikte,  kunt u een lening oversluiten. Met één druk op de knop heeft u binnen 10 minuten het gewenste bedrag op uw rekening. Voor meer handige tips, alvorens te besluiten, kunt u op: “Wat is BKR”;  “Online geld lenen” en “Geld lenen zonder BKR” meer informatie vinden. Zeker aan te raden. Een lening oversluiten doet u namelijk niet elke dag. Een volledig overzicht vindt u op bedraglenenzonderbkr.nl en perdirectgeldlenen.nl.

 

Wat te doen als je geld wilt lenen?

Als je geld wilt lenen, welke stappen moet je dan ondernemen. Denk eerst eens goed na waarvoor je geld wilt lenen en hoeveel. Zoals eerder gezegd is de rente bepalend hoeveel dat je dient terug te betalen. Ga dus niet zomaar direct geld lenen! Hoe je hier verder gehoor aan wilt geven ligt natuurlijk helemaal aan je zelf. Als jij een bkr registratie hebt, hoeft dit nog niet te betekenen dat je geen geld op kunt nemen. Veel mensen staan hier namelijk vermeldt.

 

Hoe kan je geld lenen met een bkr registratie?

Ondanks een negatieve bkr registratie zijn er toch mogelijkheden om geld te lenen. Door de strenge regelgeving is ’t wel moeilijker, maar niet onmogelijk.

Het is verstandig om te kijken of er een betere oplossing is, waarbij je niet hoeft te lenen. Maar als dit niet het geval is kun je gaan zien wat er mogelijk is om geld lenen met bkr registratie.

Als je een persoonlijke lening of een doorlopend krediet hebt afgesloten sta je te boek bij het BKR in Tiel. De verstrekker van de lening meldt dit zodra u een krediet hebt afgesloten. Alle gegevens van de overeenkomst aan deze instantie doorgegeven. Deze meldingsplicht is wettelijk verplicht. Dit geldt ook in andere landen zoals België en Duitsland. Wanneer je dan ook geld hebt geleend dan wordt dit automatisch door de geldverstrekker doorgegeven aan het BKR. Zij zorgen dan voor de inschrijving in het register.

 

Direct Geld Lenen is niet altijd de juiste keuze!

Direct geld lenen zonder bkr kan ook door middel van een flitskrediet of door middel van een minilening. De minilening heeft een relatief korte looptijd van meestal 30 dagen en moet dan in een keer terugbetaald worden. De verstrekker van de minilening of het flitskrediet kijkt niet naar bkr codering, die je eventueel hebt lopen, omdat zij dit volgens de regels van de autoriteit financiële markten (AFM) ook niet hoeven te doen omdat zij onder de E 800,- blijven. Als je een minilening gaat aanvragen dan kijkt de aanbieder of verstrekker van de minilening wel naar je inkomsten maar er zijn hier uitzonderingen op te vinden.

Minileningen zijn echter wel een dure oplossing voor het geld dat je wilt lenen. De rente is meestal fors hoger dan bij bijvoorbeeld een doorlopend krediet en er worden advieskosten in rekening gebracht. Deze advieskosten worden samen met de rente in een keer ingehouden op het uit te betalen bedrag van de minilening. Zo leen je bijvoorbeeld 800,00 euro en krijg je slechts 700,00 euro uitbetaald.

Direct geld lenen zonder bkr registratie via een minilening of flitskrediet is dan wel een dure oplossing maar het is wel een hele snelle oplossing. Het geld kan binnen 1 dag op je rekening staan.

Als je dus een onverwachte dikke rekening moet betalen van de belastingdienst of je wilt een cadeau kopen maar je hebt geen geld dan kan een minilening of flitskrediet een oplossing bieden.

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet aanvragen en krijgen terwijl je een negatieve bkr registratie hebt lijkt tegenwoordig praktisch onmogelijk gezien de strenge regelgeving van de autoriteit financiële markten (AFM) waar alle banken en geldverstrekkers zich aan moeten houden. Het kan echter wel bij de gemeentelijke kredietbank. Maak daarvoor een afspraak bij de gemeentelijke kredietbank (GKB) in jouw gemeente. Hier vindt je de lijst met alle gemeentelijke kredietbanken in Nederland.

Verpanden van eigendom

Ook een makkelijke manier om aan geld te komen zonder bkr registratie is via het verpanden van je eigendommen. Voor verpanding kun je terecht bij de pandjesbazen in de stad. Hier bied jij je eigendom met waarde aan en de pandjesbaas geeft jouw hier een geldbedrag voor. Het verpande eigendom kun je dan na een afgesproken termijn tegen een vergoeding weer terugkopen van de pandjesbaas. Hierbij kun je denken aan alles met waarde, van een auto tot een boot of sieraden.

Weet je als je nu toch liever eerst nog eens wil kijken op welke manieren u niet hoeft te lenen. Lees dan eens de berichten op mijn nieuwe rubriek. De “Bespaar verdien rubriek”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *