Essent en Budget energie

Essent en Budgetenergie de overstap!

Er wordt aangebeld. Goeiedag meneer mogen wij u iets vragen. Wij? Waarom, hij is toch maar alleen. Uhmm ja natuurlijk mogen jullie dat. Hij keek me vreemd aan, maar bleef vriendelijk doorpraten en vroeg bij welke energiemaatschappij zit u? Ik zei bij Essent. Oké dat is mooi dat is een hele grote, toch kunnen wij het goedkoper. Bij ons betaalt u véél minder voor een kuub gas dan bij hun.

Maar hoe kan dat dan vraag ik? Nou dat zit zo wij hebben geen reclamekosten. U moet het zo zien als een grote autofabrikant. Die moet door middel van advertenties zijn product wel duurder verkopen dan een klein zelfstandige, begrijpt u. Wij zijn Budget energie. Wat kunt u bieden, vraag ik? Ik betaal nu slechts €105,-. Ik ga het voor u uitrekenen op mijn laptop. Weet u hoeveel u verbruikt? Nee zeg ik, geen idee. Geeft niet we pakken gewoon een gemiddelde. Dan kom ik op €97.50.

 

Gratis overstapkosten!

Dat is toch mooi gratis verdiend en dan nog te bedenken dat wij de overstapkosten betalen en u ook nog een cadeau krijgt t.w.v. €100,-. U hoeft zich alleen maar aan te melden op onze site en het geld wordt automatisch gestort op uw rekening. Maakt u zich maar niet druk, wij regelen alles. Nou bedankt doe maar dan. Wilt u nog even mijn baas telefonisch doorgeven dat u alles heeft begrepen, dan bel ik hem nu. Natuurlijk bedankt.

Wat ik nu weet is dat ik eigenlijk bij de poot ben genomen. Wat mij  niet verteld is dat ik wel rekening moet houden met mijn “eindafrekening”. Zij zijn dit niet verplicht, ik weet ‘t. Doe je de overstap in de winter of in de zomer. Daar zit een paar honderd euro verschil in. €800!Hoe ze aan dit bedrag kwamen vraag ’t me niet.  Essent en Budget energie profiteren allebei van mij.

Mijn zoon heeft dit werk ook gedaan als vakantiebaantje. Hij haalde zijn targets niet per week. Ik ben blij dat hem dit niet lukte. Hij steekt nu zijn eerlijke energie ergens anders in.

Hoe kun je nog meer kunt besparen.