Lening aanvragen

10minEen lening aanvragen zoals een doorlopend krediet of een persoonlijke lening, zijn leningsvormen voor consumptieve doeleinden. Bij een doorlopend krediet kun je gedurende de looptijd geheel of gedeeltelijk geld opnemen. Over het geld dat je hebt opgenomen, voor deze uitgaven, betaal je de geldverstrekker rente. De rente die je voor je doorlopende krediet betaald is relatief hoog, zeker als je deze vergelijkt met de rentes voor hypotheken. Een lening aanvragen kun je bij alle Nederlandse grootbanken en geldverstrekkers doen. Een doorlopend krediet aanvragen vergt meer tijd dan bij een minilening. Kies je voor een persoonlijke lening dan kun je in tegenstelling tot een doorlopend krediet, geen geld wat is terugbetaald meer opnemen. Je hebt als het ware een lening met een vaste einddatum. Op die datum ben je van de lening af. Ook word je dan afgemeld bij het BKR in Tiel en zo kun je weer een nieuwe lening aanvragen en oversluiten.Lening oversluiten

Een lening oversluiten kun je voorkomen door zelf te sparen voor een grote uitgave. Zo vermijd je een lening en particulier geld lenen van familie. Je moet dan wel bereidt zijn om langer te wachten voordat je met je gespaarde geld iets kunt gaan kopen. Als je hiertoe bereidt bent dan is dit de meest ideale oplossing. Een lening oversluiten is tenslotte geen dagelijkse kost en oversluiten is definitief! Doe dus géén overhaaste beslissingen.  

Wat kun je doen als je geen lening kunt afsluiten bij een bank of geldverstrekker?

Een oorzaak kan bijvoorbeeld zijn omdat je geen vast inkomen hebt of omdat je een bkr-toetsing of bkr-registratie hebt bij de BKR. Een aantal handige tips kunt u vinden op geld lenen vermijden of voorkomen. Een volledig overzicht van verschillende soorten leningen vindt u op Wikipedia.org/lening.