Particulier geld lenen

Particulier geld lenen
Lenen van familieleden

 

 

 

 

 

Particulier geld lenen, als dit kennissen betreft,  is dé oplossing die vele voordelen biedt. Twee voorbeelden kunnen zijn:

  • De tijdsduur van afbetaling
  • Rentevrije geleende bedrag

 

Uiteraard is dit verreweg gunstiger als het afsluiten bij een bank, omdat zoals gezegd rente betaald dient te worden. Dit houdt in dat u veel meer kosten maakt, dan bij particulier geld lenen. Maak wel goede afspraken en zet deze desnoods op papier. Ook bij leningen van familieleden voorkom je dan problemen. Als u niet in de positie bent om in uw naaste kring een lening zonder bkr af te sluiten en dus bij een bank aan moet kloppen, laat dan gratis uw lening berekenen.

Lening berekenen

Er zijn verschillende sites waar u uw lening kunt laten berekenen. Ook het soort lening kan hier gekozen worden die geschikt voor u is en dus het meeste bij u past. Het enige wat u moet doen is aangeven hoeveel u verdient en mogelijke leningen die er lopen. Een simpele, snelle manier om uw lening te berekenen is het formulier in te vullen die aangegeven wordt op de desbetreffende site. Vergelijk meerdere voordat u ook maar een lening afsluit. Overhaast uzelf niet! Als u een ww-uitkering geniet, helpt Wiki u een handje.

Geld lenen met een WW uitkering

In de praktijk wordt geld lenen met een WW uitkering onmogelijk gemaakt door de autoriteit financiele markten (AFM). De banken eisen dat je een vast en bestendig inkomen hebt en daar valt de WW uitkering niet onder omdat deze slechts tijdelijk is. Bij een vast en bestendig inkomen moet je vooral denken aan een vast dienstverband, minimaal 3 jaar aaneengesloten een inkomen bij een werkgever.   Ook bij bijvoorbeeld een bijstandsuitkering kun je tegenwoordig geen geld lenen. Deze uitkering is het minimuminkomen wat er in Nederland bestaat en hierop willen ze geen lening verstrekken omdat er nauwelijks genoeg geld overblijft om een lening van te kunnen terugbetalen. Ook in dit geval zult u een andere creatieve oplossing moeten vinden om geld te lenen met een uitkering. Al deze zaken gelden niet bij particulier geld lenen.   Als je tegenwoordig volledig afgekeurd bent dan ontvang je een WIA uitkering. Indien je voor de volle 100% bent afgekeurd en je hebt géén herkeuringsplicht, kan het zo zijn dat banken u misschien wel geld willen lenen ondanks uw WW uitkering. Wendt u zich tot een bank voor meer informatie over geld lenen met een WIA uitkering want hier zijn strikte regels aan verbonden. Handig is ook om alle zaken overzichtelijk te bekijken op http://nl.wikipedia.org/wiki/Werkloosheidswet.